Toppstasjon

Toppstasjonen er plassert som en kile eller "hattebrem" noen meter nedenfor toppen av Rundehornet i nordøstlig retning. Plasseringen og utformingen gir en optimal utsikt mot havet og øyene via Langevåg og Ålesund til Sunnmørsalpene uten å dominere eller hindre utsikten fra Sulafjellet forøvrig.

Taket på toppstasjonen er utformet som en allmenning fritt tilgjengelig for alle besøkende med eller uten bruk av gondol med et gangareal ut mot kanten og rekkverket av glass. Hoveddelen av taket er dominert av tilbakeførte, naturlige masser for å bidra til at bygget glir mest mulig i ett med naturen og terrenget forøvrig.

Amfiløsninger fra taket mot sør og i terrenget mot nord gir rikelig med utendørs sitteplasser og danner naturlige løsninger for ulike kulturopplevelser ved Rundehornet.

Toppstasjonen planlegges med to ulike serveringstilbud; 

I hovedetasjen en hovedrestaurant med 300-350 sitteplasser mot nordvest tilknyttet en større lobby og en tilknyttet, delvis overbygd terrasse mot nordvest.

I andre etasje en bistro-løsning med 120-150 sitteplasser med et enklere serveringstilbud. Fra bistroen er det direkte utgang til amfiet mot sør og en egen ute-terrasse mot sørøst.

Toppstasjonen inneholder også en egen møteromsavdeling med tre separate møterom med kapasitet fra 20 til 50 deltakere. Dette er lokaler som også kan benyttes til ulike sosiale arrangementer.

I tillegg er det lagt inn arealer for skistall, garasje for prepareringsmaskin, garderober og toaletter samt låsbare skap for publikum etter endt ski- eller fjelltur. 

Rett vest for toppstasjonen ligger startpunktet for ziplinjen med direkte tilgang fra restaurant terrassen, alt universelt tilgjengelig.

Fotogalleri

Merk; all illustrasjon er basert på et forprosjekt, og endringer/justeringer kan forekomme i den videre prosessen.